El Festival Cineculpable de Vila-real projectarà 31 curtmetratges de cinc països

En la primera sessió del certamen destaca el curt 9 pasos, preseleccionat en els Goya.

El festival Cineculpable de Vila-real arriba enguany a la 21a edició
El festival Cineculpable de Vila-real arriba enguany a la 21a edició

L'Auditori de Vila-real es converteix des d'aquesta nit en territori “culpable”. Ho serà durant els cinc dies en els quals el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable desplegue la catifa roja per a donar la benvinguda als 31 curtmetratges seleccionats en aquesta 21a edició, dels 477 a concurs.

Els deu primers es projecten aquest dilluns en la primera sessió del certamen, sota el paraigua de la secció provincial. Destaca la comèdia d'horror sobre família i infància 9 pasos, de Marisa Crespo i Moisés Romera, preseleccionada als Goya 2019 i amb una desena de reconeixements i candidatures. Aquest viatge de 86 minuts en format curt per la província recorrerà Vila-real, Cirat, l'Alcora, Onda, Almassora i Castelló, i caminarà sobre gèneres tan dispars com la comèdia, el drama o l'animació.

Els assistents també podran veure el curt Consuelo Demon Slayer 3 , de Juan Vicent i Joaquín Gil, un drama fantàstic amb sis premis; el curt d'animació Semilla, l'òpera prima de Javier Mondragón o Será nuestro secreto, el drama infantil que dirigeix el vila-realenc Sergi González i que acumula sis premis. 

Les projeccions de la secció provincial passaran del drama al riure de la mà de 90 primaveras  (David Jiménez), una comèdia ambientada en un poble de l'interior de Castelló, on els seus habitants es disposen a celebrar el 90 aniversari de Francisca; i de Clown-Cola, la comèdia muda de Marc Gil. Les dues últimes propostes les posaran Huídas, de Toni Vida (Onda), i ¡Hostias como panes!, del vila-realenc Álvaro Beltrán, que aborda l'emocionant enfrontament de dos atletes d'altíssim nivell. 

De dimarts a dijous es projectaran les tres sessions de la secció oficial, amb rostres coneguts com el de Juan Diego Botto o Pedro Casablanc, protagonista de l'arxipremiat Uno.

Cinexpress

Una de les activitats més arrelades en el programa del festival de curts és Cinexpress, que torna per a acostar el món del cinema a estudiants de secundària de Vila-real, que tindran quatre dies per a rodar les seues històries i muntar-les per a poder exhibir-les aquest divendres en la gala de lliurament de premis. 

Premis

El certamen disposarà de set categories de curtmetratges i repartirà premis per valor de més de 7.800 euros. Per exemple el Premi Manuel Villarreal estarà dotat amb 1.500 euros; el Premi del Públic amb 900 euros i 600 euros per a cadascuna de les altres quatre categories: Millor Direcció, Millor Interpretació Masculina; Millor Interpretació Femenina i Millor Curt en Valencià.

També et pot interessar

stats