El Festival de Cine de Venècia inaugura l'edició d'enguany amb l'estrena de 'First Man'

Sols hi ha una dona directora en la competició pel Lleó d'Or.

L'actor canadenc Ryan Goslin, l'actriu britànica Claire Foy i el director nord-americà Damien Chazelle, durant la presentació de la pel·lícula 'First Man' | Claudio Onorati (Efe)
L'actor canadenc Ryan Goslin, l'actriu britànica Claire Foy i el director nord-americà Damien Chazelle, durant la presentació de la pel·lícula 'First Man' | Claudio Onorati (Efe)

El Festival de Cine de Venècia ultima els preparatius per a celebrar des de hui i fins al pròxim 8 de setembre el 75 aniversari. La d'enguany és una de les edicions més esperades ja que competeixen 21 pel·lícules pel Lleó d'Or. 'First Man' és un dels films més esperats. L'estrena d'aquesta pel·lícula dirigida per Damien Chanzelle inaugurarà aquesta edició. El film conta l'arribada de l'home a la lluna a través del primer astronauta que ho va fer: Neil Amstromg. Chanzelle, va iniciar a Venècia la seua exitosa carrera amb la pel·lícula 'La La Land' i es va situar com el cineasta més jove de la història a guanyar un Oscar. Ara, Chanzelle afronta el repte de confirmar-se entre els millors.

Netflix presenta en l'edició d'enguany una aposta important. 'Roma' del mexicà Alfonso Cuarón és un drama familiar autobiogràfic. '22 July', de Paul Greengrass, o l'últim treball dels germans Coen.

El cine de llatinoamericà també estarà present en totes les seccions. L'Argentina serà la convidada especial del certamen amb pel·lícules com 'Acusada' de Gonzalo Tobal, o 'La quietud' una producció de ficció de Pablo Trapero.

En l'edició d'enguany,el director del jurat, Guillermo del Toro, guardonat l'any passat amb el Lleó d'Or per 'La forma del agua' entregarà el Lleó d'Or al director de cine canadenc David Cronenberg per la seua trajectòria professional. Cronenberg té ja 7 nominacions al Globus d'Or i 4 als Premis Òscar.

I en aquesta competició pel Lleó d'Or sols hi ha una directora: l'australiana Jennifer Kent intentarà sorprendre amb el film 'Nightingale'.

També et pot interessar

stats