El festival de cine Skyline Benidorm premia 'Artesanía' com a millor curtmetratge de ficció

L'actor Miguel Rellán ha sigut distingit amb el premi Skyliner "per la seua trajectòria professional i aportació al format del curtmetratge"

Skyline Benidorm Film Festival / À Punt Notícies
20 d'abril 2024 - 21:22

L'Skyline Benidorm Film Festival, celebrat del 13 al 20 d'abril, ha lliurat els premis de la huitena edició en una gran gala de clausura.

En la categoria de millor curtmetratge de ficció, el premi ha sigut per a Artesanía, de David Pérez Sañudo; mentre que Blow!, de Neus Ballús, s'ha imposat com a millor curtmetratge documental. Quant a millor curtmetratge d'animació, el premi ha recaigut en To bird or not to bird, de Martín Romero.

Largo viaje d'Héctor Herce ha rebut el premi a millor producció, mentre que Kuni Tomita pel seu paper en Tu tijera en mi oreja ha sigut guardonat com a millor interpretació. L'actriu valenciana Paula Usero també ha rebut un premi exaequo a la millor interpretació pel seu treball en Mi zona.

La gran obra d'Alex Lora i Cercós ha guanyat el premi a la millor direcció del jurat PNR, mentre que Tengo algo que decirte de Marcos Barbas ha sigut reconegut com a millor curtmetratge joves realitzadors.

Angles Morts de Jan Amor ha sigut reconegut amb el premi DAMA al millor guió del concurs d'escriptura de guions, mentre que El monstruo de al lado de Curro Narváez i David Ayllón ha rebut una menció d'honor. Cuarto de hora de Nemo Arancibia ha guanyat el premi a millor curt iberoamericà, mentre que Hardly working de Total Refusal ha sigut guardonat com a millor curt europeu. Sold Out de La Senda Films ha rebut el premi Millor ShortPitch.

Tu tijera en mi oreja ha sigut reconegut com a millor curtmetratge jurat jove i el premi del públic ha recaigut en Whirlpool 3933.

/ Skyline Benidorm Film Festival

El premi Skyliner d'esta edició ha sigut lliurat al reconegut actor Miguel Rellán, per la seua trajectòria professional i la seua aportació al format del curtmetratge.

"El festival ha sigut un èxit rotund"

L'Skyline Benidorm FilmFestival ha tancat esta huitena edició amb un "balanç molt positiu" segons l'organització, ja que "es consolida com un dels certàmens cinematogràfics més importants d'Espanya, gràcies a l'aposta pel curtmetratge i a l'impuls cap a la professionalització del sector del curtmetratge".

"El nivell dels treballs presentats enguany ha sigut altíssim, el que demostra el gran potencial del curtmetratge com a forma d'expressió artística. Ens sentim molt orgullosos de poder contribuir a la seua difusió i reconeixement", ha manifestat la directora de l'Skyline Benidorm Film Festival, Beatriz Hernández.

També et pot interessar

stats