El Festival de Cine de l'Alfàs del Pi guardona Anna Castillo i Pepe Viyuela

Ambdós reberen el Far de Plata en la gala inaugural del certamen.

L'actriu Ana Castillo i l'actor Pepe Viyuela han sigut homenatjats amb el premi Far de Plata
L'actriu Ana Castillo i l'actor Pepe Viyuela han sigut homenatjats amb el premi Far de Plata

La 32a edició del Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi (Marina Baixa) ha arrancat aquest dissabte amb un homenatge a l'actriu Ana Castillo i a l'actor Pepe Viyuela, que han sigut guardonats amb el premi Far de Plata en la gala inaugural del certamen.

En l'acte, conduït pel director del Festival, Luis Larrodera, també s'ha fet lliurament d'un altre Far de Plata a les ONG Save the Children, Metges sense Fronteres, Amnistia Internacional, Ayuda en Acción, Estrellas de Colores i Aborigen View.

El festival de cinema tindrà lloc des d'aquest dissabte fins al dissabte 25 de juliol i serà el primer certamen d'aquestes característiques que se celebra presencialment després de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Així, s'ha organitzat una mostra de cinema molt més austera que l'habitual, amb menys activitats paral·leles i només dues seus (la platja i la Casa de Cultura del municipi) però amb un estricte seguiment de les mesures de seguretat sanitàries.

Per a això, l'Ajuntament ha contractat una empresa especialitzada en la gestió del coronavirus que va decidir que l'aforament de l'auditori de la Casa de Cultura es reduïra de 420 a 276 butaques, a més d'aplicar totes les accions de seguretat i higiene necessàries.

El certamen, que se celebrarà fins al pròxim dia 25, manté la secció competitiva de curtmetratges a concurs, a la qual han accedit 24 obres seleccionades pel jurat.

Una novetat d'aquesta edició és que totes les projeccions seran de films espanyols. Mentre a la Casa de Cultura s'exhibiran pel·lícules d'autor, a la platja de l'Albir, en la secció Cinema al costat de la mar, les projeccions seran més populars.

A la Casa de Cultura es projectaran llargmetratges de cine d'autor tots els dies a les 21:00 hores, mentre que els 24 curts seleccionats s'exhibiran a les 17:30 hores de dilluns a divendres. Entre totes dues projeccions es desinfectarà l'auditori.

En el Cinema al costat de la mar, a la platja de l'Albir, les pel·lícules es projectaran de dilluns a dissabte a les 22:30 hores i aniran destinades a un públic familiar.

Enguany, per primera vegada el certamen lliurarà un guardó al millor curt dirigit per dones, dissenyat per l'escultora i ceramista valenciana Amparo Boluda. És una iniciativa de les associacions Huellas Borradas de Mujer i CIM (Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals) dirigida a reconéixer el treball de la dona en el món audiovisual. A més del premi, el curt guanyador s'endurà 500 euros.

Premis marcats per la pandèmia

Després del lliurament del primer Far de Plata a les sis ONG, Anna Castillo ha rebut el seu amb llàgrimes als ulls de mans de la seua germana xicoteta, Eva. L'actriu ha apel·lat a “lluitar pel nostre cinema” i ha agraït l'“acte de valentia” per la celebració de l'esdeveniment.

L'actor Pedro Casablanc, amic personal de Pepe Viyuela, ha sigut qui li ha entregat el premi a l'homenatjat i aquest últim ha dit que es tracta d'“un dia i moment molt especial” en al·lusió a la difícil situació a causa de la Covid-19.

Per això, ha agraït estar “gaudint perquè estem fets per a la relació”. L'actor, humorista i pallasso ha donat les gràcies a l'organització del festival “per aguantar el tipus i fer possible aquesta trobada”.

També et pot interessar

stats