El festival de cine Humans Fest tanca amb 150.786 espectadors

El certamen presenta pel·lícules amb rerefons social que denuncien temàtiques com la violació de drets socials.

Un moment de la entrega de premis, | À Punt NTC

Tanca la 12 edició del Festival Humans Fest, el festival internacional de cinema i drets humans celebrat al Centre Cultural La Beneficència de València, i ho fa amb 150.786 espectadors.

El certamen, que premia el millor cine compromés i amb vocació de denúncia, presenta pel·lícules amb rerefons social. Les temàtiques van des de la violació de drets i la diversitat de la infància, fins als problemes de la pobresa infantil i el robatori de nadons durant l’època franquista.

Quo Vadis Aida? ha sigut una de les pel·lícules premiades amb el millor guió de la secció de llargmetratges. Un drama de la guerra de Bòsnia escrita, dirigida i protagonitzada per una dona, i en què la protagonista, Aida, tracta de salvar la seua família les hores prèvies a l'extermini, per part dels soldats serbis, de 8.732 civils bosnians.

Curts valencians premiats

Aquesta edició del Humans Fest ha atorgat un total de huit premis. I pel que fa als curts valencians premiats, On estaves tu?, de María Trénor, s’ha emportat el guardó Humans VLC al millor curt valencià, i Stanbrook, el premi al millor guió de curt valencià.

El millor curt valencià d’estudiants ha sigut per a La noche de los hombres, de Raquel Arias i Begoña Moret. I en la secció "1 minut, 1 dret", el premi l'ha guanyat Los bulos matan, de Daniel García.

El certamen, que compta amb la participació d'À Punt Mèdia, també ha organitzat taules de reflexió que han tractat la diversitat del món infantil, la integració de persones LGTBI en la joventut i la pobresa infantil que patixen alguns països de Sud-amèrica.

També et pot interessar

stats