Les Festes de la Magdalena recuperaran els castells de focs artificials el 2024

L’Ajuntament ha reservat 67.000 euros del pressupost del pròxim exercici per al Concurs d'Espectacles Pirotècnics-Mascletaes

Imatge d'arxiu d'uns focs artificials
Imatge d'arxiu d'uns focs artificials / Naletova Elena (Shutterstock)

Les Festes de la Magdalena, a Castelló, recuperaran el 2024 els castells de focs artificials, segons ha avançat hui el portaveu de l'equip de govern municipal, Vicent Sales, que ha assenyalat que la supressió en l'última edició va generar “malestar” en els col·lectius festers i la ciutadania en general.

La junta de govern local ha autoritzat la sol·licitud del Patronat Municipal de Festes de reservar 67.000 euros en el pressupost del pròxim exercici, ara en execució, per al Concurs d'Espectacles Pirotècnics-Mascletaes de les pròximes festes.

Sobre aquest cas, Sales ha enaltit el treball de la regidora de Festes, Noelia Selma, la Junta de Festes i els tècnics del Patronat, que “han planificat com toca” aquest acte. Segons el portaveu de l’executiu, l'any passat no hi hagué focs artificials perquè el govern municipal anterior arrossegava deutes amb les pirotècnies, que “es van negar a disparar a Castelló de la Plana i se'n van anar a les Falles de València”.

Sales assegura que aquesta vegada s'ha previst el compromís d'obligacions a futur sobre el pressupost del 2024 amb prou antelació. És un mecanisme que permet la llei, per a traure ja el concurs dels premis de mascletaes, ha explicat Sales, que ha agregat que és un pas important per a assegurar l'agenda pirotècnica, perquè “dona seguretat a les empreses que cobraran dins del termini i en la forma corresponent”.

També et pot interessar

stats