Festa i tradició en la Fira d'Agost de Xàtiva

Enguany hi destaca el dia sense soroll a la fira d'atraccions, una iniciativa integradora per als menors amb autisme.

VÍDEO | Festa i tradició en la Fira d\'Agost de Xàtiva

Xàtiva viu aquest dijous el primer dia oficial de la Fira d'Agost, que va arrancar la nit del dimecres amb l'espectacle ‘Fiers À Cheval’, de la companyia francesa Quidams. Per davant, sis dies de festa i tradició, música i esport, fins al dia 20 d'agost.

En els orígens medievals, la fira es va dedicar, fonamentalment, a la compravenda d’animals, però ara el bestiar comparteix protagonisme amb les activitats comercials, culturals i esportives. L'alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, ha destacat en Les notícies del matí  el clàssic trofeu de motociclisme en circuit urbà que organitza el Club Moto Ruta Xàtiva, les exposicions de col·lectius locals i el Festival de la Cançó. 

Una de les novetats d'enguany és que el dilluns 19 d'agost la fira d'atraccions no tindrà música. És una iniciativa que vol integrar els xiquets i xiquetes amb autisme, perquè estiguen en un entorn més favorable per la seua condició. L'alcalde ha assenyalat que és una iniciativa de l'associació Axatea i que és una bona oportunitat "per a aprendre sobre les condicions d'altres persones".

L'any passat, l'oferta cultural i comercial de la Fira d'Agost, amb les tradicionals parades de ventalls i gaiatos i d'embotit casolà, va atraure 200.000 persones. 

També et pot interessar

stats