La festa de la Tomatina tiny de roig els carrers de Bunyol

À Punt ofereix una programació especial a partir de les 10:30 hores.

Juncal Carrascosa en 'Les notícies del matí'
Juncal Carrascosa en 'Les notícies del matí'

La localitat de Bunyol celebra la 74a edició de la Tomatina. La festa tindrà un aforament limitat a 22.000 persones i es llançaran 145 tones de tomaca, vinguda des de la localitat de la Llosa, a la Plana Baixa, i que s'utilitzarà com a munició en aquesta batalla, una de les més representatives de la Comunitat Valenciana. "Volem que siga especial i servisca d'aparador de l'atractiu del municipi", ha explicat en una entrevista a Les notícies del matí Juncal Carrascosa, alcaldessa del municipi.

Perquè es puga gaudir de la festa amb seguretat, la Guàrdia Civil ha activat l'app Alertcops, per a rebre avisos de possibles problemes, comunicar incidents i interactuar en temps real amb els cossos de policia. Així mateix, com ha assenyalat l'alcaldessa del municipi, hi haurà més de dos-cents efectius per a garantir la seguretat de les persones participants, entre Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil i seguretat privada.

"Estem parlant d'una batalla on participen persones de totes les edats i diversitat. És tot un ritual: l'esmorzar, la festa i, després, la neteja dels carrers". L'alcaldessa ha explicat que enguany no s'han esgotat les entrades individuals, fet que explica. en part, pel mal oratge dels últims dies. Així mateix, una de les novetats en la festa seran els punts violeta ubicats a diversos llocs per a atendre possibles casos de delictes sexistes durant les festes.

À Punt ha preparat un dispositiu especial amb una desena de càmeres per a retransmetre aquest dimecres la Tomatina. A partir de les 10:30 h s'iniciarà la programació especial des de Buñol que finalitzarà a les 12:15 h. La Tomatina està programada entre les 11:00 i les 12:00 hores, moment en què una carcassa donarà per finalitzada la batalla.

També et pot interessar