"La festa continuarà, ara no és el moment"

La Crida de les Falles del 2024 no s'ha celebrat aquest diumenge, que era la data prevista, com a mostra de respecte i dol cap a les víctimes de l'incendi de Campanar

Les torres dels Serrans aquest diumenge
Les Torres dels Serrans aquest diumenge / À Punt

Les Torres dels Serrans estan a fosques, en silenci, i amb els cadafals de la Crida de les Falles 2024 buits en senyal de condol. El dol per les víctimes de l'incendi de Campanar ha afectat també el món de la festa i ha obligat a suspendre, per primera volta en la història, el tradicional acte que dona pas a les festes.

Pràcticament tota l'agenda cultural i festiva s'ha suspés o s'ha ajornat, com és el cas del tret d'eixida de les Falles d'enguany.

És la primera vegada que un succés tràgic d'aquesta magnitud fa que es cancel·le la Crida. Una situació semblant es va viure l'any 2021, quan la covid-19 directament va suspendre tota la festa. I ens hem de remuntar fins a l'any 2004 —fa ara vint anys— per a trobar una altra tragèdia: la dels atemptats de l'11M a Madrid, que va posar de dol la festa de les Falles.

Aquell any, Noèlia Sòria era la fallera major. Sòria, entrevistada aquest diumenge en À Punt en l'homenatge a les víctimes de l'incendi, ha recordat que el col·lectiu faller "està acostumat a ajudar-se i ser empàtic quan hi ha una tragèdia".

Sòria ha recordat que "la festa continuarà i que ara no és el moment de celebrar". "Som cent per cent solidaris i donem suport a les famílies afectades al cent per cent" ha recordat la fallera major de l'any 2004.

També et pot interessar

stats