La Festa del Cinema perd un 15% d'espectadors

Els descomptes van seduir 832.128 aficionats al cine, que a diferència de l'any passat no van situar cap film espanyol en el top 10

Espectadors a una sala de cine, en una imatge d'arxiu
Espectadors en una sala de cine, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Festa del Cinema no ho ha sigut tant. La XXII edició de la promoció d'estrenes cinematogràfiques amb descompte ha seduït 832.128 espectadors, un 15% menys que els 977.714 que van assistir a les sales el 2023. Amb tot, ha sigut la quarta millor setmana en assistència del 2024, la qual cosa suposa una "espenta notable" a les sales, segons ha explicat el director general de la Federació de Cinemes d'Espanya (FECE), Luis Gil, que ha lamentat que en els últims mesos l'assistència s'estava "resistint".

La Festa del Cinema va arrancar dilluns. L'assistència més gran va ser el dimecres 5 de juny, a les sales acudiren 265.491 persones. Divendres, l'últim dia, hi participaren 215.179 espectadors, un 17% més que en l'edició de maig del 2022, segons dades provisionals de la consultora Comscore Movies.

El director general de FECE destaca la importància d'esta promoció, per a "redescobrir l'experiència social i cultural de veure una pel·lícula en la pantalla gran i recuperar eixe hàbit d'anar al cinema", un costum cada vegada més amenaçat per la competència del mòbil i les plataformes de continguts a la carta.

Cap film espanyol en el top 10

El regne del planeta dels simis lidera el rànquing de pel·lícules més vistes d'esta nova edició de la Festa del Cinema, seguit per Furiosa, Amigos imaginarios, Back to black, Garfield, Tarot, El exorcismo de Georgetown, Arthur, Haikyu!! Batalla als contenidors i El especialista. A diferència de l'edició passada, en què pel·lícules com Vacaciones de verano i Fatum van entrar en el top 10, enguany cap pel·lícula espanyola ha estat entre les més vistes. La pròxima edició de la Festa del Cinema se celebrarà del dilluns 4 al dijous 7 de novembre.

La Festa del Cinema és una iniciativa organitzada per la Federació de Distribuïdors Cinematogràfics (FEDICINE), la Federació de Cinemes d'Espanya (FECE) i el Ministeri de Cultura i Esport, a través de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA).

També et pot interessar

stats