La Festa de la Carxofa torna a omplir Benicarló en la trentena edició

La xef catalana Carme Ruscalleda rep la Carxofa d’Or 2023, el màxim guardó de la festa

La Festa de la Carxofa torna a omplir Benicarló en la 30a edició / À Punt NTC

La Festa de la Carxofa torna a Benicarló (Baix Maestrat), epicentre de la denominació d’origen, aquest cap de setmana en la seua trentena edició, un dels grans referents gastronòmics de la Comunitat Valenciana.

Enguany, una quarantena d’estands participen en la fira de productes gastronòmics i de proximitat que cada any atrau milers de visitants interessats per les múltiples possibilitats gastronòmiques de la carxofa. Els restaurants han penjat el cartell de complet i els hotels de la comarca estan plens.

La demostració gastronòmica d’aquest diumenge, l’acte central de les jornades, ha comptat amb la participació de 16 restauradors locals que han exposat els seus menús a base de carxofa, unes receptes que podran degustar-se fins al mes de març.

La xef Carme Ruscalleda, Carxofa d’Or 2023

En el marc de la Festa de la Carxofa, Benicarló va premiar divendres passat la prestigiosa xef catalana Carme Ruscalleda, que va rebre la Carxofa d’Or en la gala celebrada al parador del poble. La cuinera ha destacat la “gran versatilitat” del producte i ha valorat el treball dels agricultors i agricultores i els trenta anys de trajectòria de la festa.

L’altra gran protagonista de la gala ha sigut la llauradora benicarlanda Vicenta Calvet, que ha rebut un homenatge per tota una vida dedicada al camp. Calvet ha reivindicat el paper de la dona agricultora i ha dedicat el premi a totes les llauradores, especialment a les de les anteriors generacions, “que ho han tingut més difícil que nosaltres”.

També et pot interessar

stats