Comença el festival Feslalí a Alcalalí

La cita, que celebrava la temporada dels ametlers en flor, ha hagut de reinventar-se en acabar la xilel·la en aquests cultius

Una panoràmica d'Alcalalí
Una panoràmica d'Alcalalí / Ajuntament d'Alcalalí

Feslalí arranca aquest diumenge a Alcalalí (Marina Alta) amb un programa d’activitats extens que s’estendrà fins al 26 de febrer i que es donarà per inaugurat amb una marató fotogràfica. El festival celebrava la floració dels ametlers, però l'Ajuntament ha explicat que fa dos anys que la xilel·la va acabar amb els arbrers i la festa ha hagut de reinventar-se. De fet, l'any passat el festival va tindre com a lema "Alcalalí sense flor".

En tot cas, la cita, que convida a gaudir del paisatge, així com de la gastronomia i de la cultura de la comarca, comptarà en la seua setena edició amb diverses rutes que tindran lloc cada dissabte i diumenge mentre dure el festival. Les set rutes temàtiques convidaran a descobrir aspectes com l'ornitologia, l’etnobotànica, la fauna o l’arquitectura de la Vall de Pop. L’accés és gratuït, però cal inscriure’s en el web habilitat per l’Ajuntament.

D’altra banda, la Fira d'Oficis i Productes de la Terra, una de les propostes més esperades del festival, tindrà lloc el darrer cap de setmana de febrer, quan es podran degustar productes locals i gaudir de tallers i d’espectacles de circ, humor i música per a tots els públics.

Una altra de les activitats més populars és el cinqué concurs de pastissos i dolços amb ametla, que se celebra el pròxim 12 de febrer i per al qual s'oferirà mig quilo d'ametles per a crear pastissos que competiran per guanyar el premi al millor dolç.

A més, al llarg del mes de febrer es podrà visitar l’emblemàtica torre medieval d’Alcalalí, una oportunitat per a descobrir, cada dimecres, divendres, dissabtes i diumenges al matí, un dels elements protagonistes del poble, que compta amb grafitis i gravats històrics i ofereix vistes panoràmiques de tota la vall.

També et pot interessar

stats