Fernando Benzo presenta 'Los perseguidos', la novel·la amb què ha guanyat el premi Azorín

Aquest trepidant recorregut per la delinqüència de l'Espanya de les dècades de 1970 i 1980 espera ser una “trampa” per als lectors

Portada de la novel·la / À Punt NTC

Fernado Benzo, premi Azorin 2023 pel llibre Los perseguidos, proposa un trepidant recorregut per la delinqüència de l'Espanya de les dècades de 1970 i 1980. Una història d'acció i d'aventures amb què l’autor busca que el lector s’endinse en les pàgines i no en puga eixir. “És una novel·la trampa”, afirma.

Al llarg de les pàgines recorrem el mapa de la delinqüència del Madrid dels anys 70 fins als 90 del segle passat amb dos quinquis que progressaran fins a convertir-se en traficants d'armes com a fil conductor. En paraules del mateix Benzo, “és un retrat de la criminalitat de la societat, del seu costat més fosc”.

La ficció i la realitat van prenent el relleu i entrellaçant-se en el relat, ja que l’autor ha incorporat, amb algunes modificacions, operacions policials reals però que semblen de pel·lícula i també episodis delictius que han quedat en la memòria col·lectiva. N'és un exemple el segrest de Melody Nakachian, que ha modificat perquè encaixara amb la narració.

Los perseguidos és la novena novel·la de Benzo, que va rebre el seu primer guardó als 23 anys i que diu que cada premi és una espenta per a continuar escrivint perquè significa “que no ho fas tan malament”. Per això assegura que continuarà amb la seua rutina d'alçar-se a les cinc del matí i escriure abans d'anar al seu treball com a gestor públic. A més, no descarta que Los perseguidos es convertisca en sèrie o pel·lícula.

També et pot interessar

stats