Els feliços 20 de la 'Belle Époque' es recreen a Benicàssim

Benicàssim celebra la sisena edició de la Belle Époque, una recreació històrica del passat modernista de la localitat.

Alguns dels participants acudeixen amb la vestimenta pròpia dels anys 20.
Alguns dels participants acudeixen amb la vestimenta pròpia dels anys 20. / Ajuntament de Benicàssim

Des d’aquest divendres 30 d’agost fins al diumenge 2 de setembre, el Benicàssim Belle Époque celebra al passeig marítim de la localitat la sisena edició. Aquest any té com a temàtica central els banys de mar, “el veritable motiu pel qual els primers turistes arribaven a la costa benicassuda”, segons han informat en l’organització.

Al voltant d’aquests primers capbussons en els feliços anys 20 es vertebrava una autèntica idiosincràsia, “no solament de vestuari, sinó d’horaris, usos, condicions, i fins i tot, el llarg dels vestits de bany amb els quals les senyores decents podien acudir a la platja”, han recordat les mateixes fonts.

Totes aquestes peculiaritats es desvelaran en les diferents representacions teatrals que es podran seguir al voltant del passeig marítim tot el cap de setmana.

El públic ha pogut gaudir aquest divendres d’un vol amb globus aerostàtic, veure representacions circenses d’època o adquirir algun detall artesà de les antigues professions de manufactura, de ceràmica, treball amb cuir o orfebreria.

El públic ha pogut gaudir aquest divendres d’un vol amb globus aerostàtic. / Ajuntament de Benicàssim

A més, s’ha habilitat la perruqueria Belle Époque per a lluir un pentinat a l’estil parisenc més pur de l’època. L’agenda es completarà amb l’habitual fotomarató i els concursos de pintura ràpida, vestimenta i ambientació dels llocs del mercat ambulant modernista.

Com a actuació central de dissabte a la nit, i evocant les orquestres dels anys 30, actuarà l’Onda Big Band, acompanyada de la veu de la castellonenca Bàrbara Bacora i amb la presència també, com a solista, del clarinetista Chema Peñalver.

També et pot interessar

stats