La Federació de Societats Musicals celebra l'assemblea pels 50 anys al Palau de Congressos de València

550 societats musicals participen en un acte que reunia els més prestigiosos directors i compositors valencians del moment.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV posarà fi als actes commemoratius del 50é aniversari
La Jove Banda Simfònica de la FSMCV posarà fi als actes commemoratius del 50é aniversari / FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) fa hui la 50a assemblea general en el Palau de Congressos de València.

Els directius de 550 societats musicals participaran en la jornada, que inaugura el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Entre els temes centrals de l’assemblea hi ha la celebració d’eleccions per a escollir la junta que dirigirà la Federació durant els pròxims quatre anys, i que des del 2014 presideix Pedro Rodríguez. També s’avaluarà el compliment del programa electoral 2014-2018 per part de la junta directiva ixent.

L’aprovació dels pressupostos per al 2019 i l’ingrés en la Confederació d’Associacions d’Educació Musical de l’Estat Español (COAEM) seran altres del temes a debatre, com també la proclamació dels Premis Euterpe 2018, que, per primera vegada, incorporaran entre una nova categoria que reconeix la contribució a la igualtat en l’àmbit de la música.

Un concert de la Jove Banda Simfònica posarà fi als actes commemoratius del 50é aniversari

Un concert de la Jove Banda Simfònica a les 18:00 h al mateix Palau de Congressos posarà fi als actes commemoratius del 50é aniversari.

Els 110 músics de la banda faran, amb la direcció de Saül Goméz, una actuació en la qual s’estrenaran les obres Marxa federal (del mestre Bernardo Adam Ferrero), FSMCV. 50 aniversari (de Ferrer Ferran, Teo-Aparicio Barberán, Pablo Anglés, Santiago Quinto, Andrés Valero-Castells i Amparo Edo), i Koinós (de José Rafael Pascual Vilaplana). A més, interpretaran Venus major, de Juan Giménez.

Durant l’acte retran homenatge a les diferents unitats artístiques de la FSMCV (Jove Banda Simfònica, Jove Orquestra Simfònica i Banda Simfònica de Dones) i als seus directors i directores des de l’inici fins al 2018. D’aquesta forma, la trobada reunirà per primera vegada els més prestigiosos directors i compositors valencians del moment a nivell nacional i internacional.

També et pot interessar

stats