La fe arriba a la mar després d'un emotiu encontre dels Cristos als carrers del Cabanyal

Veïns i turistes acompanyen les talles a la platja en un dels actes més paradigmàtics de la Setmana Santa Marinera

El Crist del Salvador arriba a la platja del Cabanyal de València, aquest divendres / Foto: Ana Escobar (Efe)

El trasllat de la imatge del Crist del Salvador a la platja del Cabanyal de València és una de les cites més sentides i emblemàtiques de la Setmana Santa Marinera, declarada festa d'interés turístic nacional. El Divendres Sant se celebra amb multitud d'actes que omplin els Poblats Marítims de la ciutat de fervor i emotivitat.

A trenc d'alba s'iniciava la jornada amb el Sant Encontre dels dos Cristos del Cabanyal enmig d'aplaudiments i llàgrimes. Centenars de persones han matinat per a acompanyar la talla del Salvador i la del Salvador i l'Empara per a dirigir-se junts cap al passeig del litoral. Amb aquesta emotiva i singular visita a la platja, els confrares reten homenatge a totes aquelles persones que han faltat al mar.

Han sigut moments carregats d'emoció per als penitents i els devots. El silenci i el so dels tambors han envoltat en processó els Cristos fins a la vora de la mar. Ja en l'arena, han resat per a recordar les víctimes del mar i han llançat una corona de llorer i flors a l'aigua.

De vesprada, a les sis i mitja, tindrà lloc la processó del Sant Enterrament, un dels actes més esperats. Aquesta representació plàstica i artística recorre els últims moments de la vida de Crist i és on es pot veure, reunit en un mateix acte, tot el patrimoni artístic de la Setmana Santa Marinera.

També et pot interessar

stats