'La favorita' lidera les nominacions als BAFTA amb 12 candidatures

La segueixen amb set nominacions 'Bohemian Rhapsody', 'First Man', 'Roma' i 'Ha nascut una estrela'.

Escena del film 'La favorita'
Escena del film 'La favorita' / Europa Press

La favorita, el llargmetratge de Yorgos Lanthimos, fa honor al seu nom i encapçala les nominacions en els British Academy Film Awards (BAFTA) 2019 amb 12 candidatures que inclouen millor pel·lícula, millor director, millor actriu i millor guió original.

Les tres actrius principals de La favorita estan entre les nominades en les categories interpretatives. Olivia Colman opta al premi a la millor actriu protagonista al costat de Glenn Close, Viola Davis, Melissa McCarthy i Lady Gaga, mentre que Rachel Weisz i Emma Stone també són candidates en la categoria de millor actriu de repartiment.

Després de La favorita, amb set nominacions cadascuna, hi ha Bohemian Rhapsody; First Man, dirigida per Damien Chazelle; l'aclamada Roma, d'Alfonso Cuarón, i Ha nascut una estrela, el debut com a director de Bradley Cooper.

Els cineastes que aspiren al premi com a millor director són Spike Lee per Infiltrado en el KKKlan, Pawel Pawlikowski per Cold War, i de nou Lanthimos per La favorita, Cuarón per Roma i Cooper per Ha nascut una estrela.

La 72a cerimònia dels BAFTA tindrà lloc el 10 de febrer al Royal Albert Hall de Londres i serà l'actriu i presentadora Joanna Lumley la que conduirà la gala per segon any consecutiu.

També et pot interessar

stats