Fashion Art torna a València vint anys després

Més de tres milions de persones de tot el món ja han vist els dissenys creats per artistes plàstics

Fashion Art torna a València després de vint anys / À Punt NTC

Fashion Art fa parada a València vint anys després. El dissenyador Manuel Fernández torna a la ciutat que va veure nàixer aquest projecte. Més de tres milions de persones de tot el món ja han vist els dissenys en què han intervingut artistes plàstics, però en aquesta ocasió destaca, sobretot, la presència de creacions valencianes.

El dissenyador internacional criat a Benidorm, Manuel Fernández, ja suma 300 creacions que són vestits i llenços alhora, i les porta per tot el món. “Jo no pensava que Fashion Art s’anara a crear com un llegat. Per a mi ha consistit a oblidar-me un poc de la moda i portar-la als museus, pensant en els espectadors i no en les persones que les vesteixen”, assegura. 

I precisament perquè aquesta moda va més enllà del preciosisme trobarem obres d'art que demanen llibertat o menys plàstics en el fons marí. “En realitat, amaga un món d’exclusió social o de maltractament del planeta. Unes reivindicacions que plasmen els artistes en les obres”, explica Josep Lozano, comissari de l’exposició. 

I del gran armari d'aquest projecte internacional, al MuVIM es podran veure molts artistes del territori valencià. Genovés, Jarr, Manolo Valdés o Gemma Alpuente normalitzen que la moda entre als museus amb peces úniques i icòniques.

També et pot interessar

stats