La família de Carmen Alborch dona el seu fons documental a la Generalitat

Milers de fotografies, documents originals i manuscrits que reconstrueixen la memòria d’aquest símbol del feminisme espanyol

La família de Carmen Alborch dona el seu fons documental

Els germans de Carmen Alborch han donat el seu fons documental a la Generalitat. Un arxiu amb milers de fotografies, documents originals i manuscrits que descriuen la intensa vida de l'exministra de Cultura, que va ser un símbol de la lluita pel feminisme.

Qui la va conéixer diu que no va perdre mai el somriure. Valenta i lliure, Carmen Alborch va tindre una intensa vida, i els milers de documents que la seua família ha volgut compartir amb tota la ciutadania valenciana en són una bona mostra.

Fons documental de Carmen Alborch
Fons documental de Carmen Alborch / À Punt NTC

Ara, a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu tenen una àrdua tasca al davant: classificar totes aquestes fotografies, llibres i manuscrits, testimonis del compromís d’Alborch amb la cultura i el feminisme, i que abasten des dels seus primers anys en la facultat de Dret fins a la seua etapa com a ministra de Cultura. Quan estiga tot catalogat, es farà públic i es posarà a disposició de la ciutadania, explica el seu germà Rafa Alborch, que ha assegurat a À Punt NTC que “tots aquests records són un homenatge tant a ella com a la seua generació”. 

En definitiva es tracta d’un fons documental molt extens que ajudarà a mantindre viva la memòria d’aquesta gran dona valenciana que, malgrat haver-nos deixat el 2018, continuarà vivint i inspirant noves generacions de dones a través del seu llegat. Per nosaltres que no quede!

Part del fons documental de Carmen Alborch
Part del fons documental de Carmen Alborch / À Punt NTC

També et pot interessar

stats