Falten orquestres per a les festes dels pobles

L'allau de sol·licituds és constant de cara a l'estiu i després de dos anys de pandèmia, i els professionals del sector tenen dificultats per a quadrar agendes

Les orquestres viuen una allau de peticions que els costa quadrar

A les empreses d'espectacles els costa quadrar les dates, perquè l'allau de sol·licituds és constant. "Poblacions que no han fet concerts i enguany en fan un o dos, poblacions que n'han fet dos o tres, enguany en fan quatre o cinc. La gent està en aquesta contractació ràpida", explica Quino Barrachina, comercial d'Espectacles Talia. I Miguel Ángel Estruch, propietari de l'Orquesta La Tribu, agrega que hi ha falta de producte "i a vegades et criden de hui per a demà per a poder fer les actuacions".

La pandèmia ha fet estralls en el sector. Algunes empreses s'han mantingut gràcies als ERTO i als crèdits de l'ICO, però només a la província de Castelló han desaparegut un 30% de les orquestres. Una altra conseqüència de la parada forçosa és que molts tècnics i artistes han migrat a altres professions. La Tribu, afortunadament, ha aconseguit fer equip.

Anys molt durs en els quals hem hagut de dedicar-nos a altres coses que no són la música. "La dificultat que tenim per a trobar tècnics i músics és molt gran, remarca Estruch. També resulta complicat contractar la instal·lació d'escenaris i graderies. L'empresa alcoiana Babalú, que va tancar durant 22 mesos, ara ha triplicat els encàrrecs del 2019. I de tant en tant han de rebutjar comandes, cosa –diuen– que no els havia passat mai.

També et pot interessar

stats