La falta de diversitat i l’excés d’estereotips, a debat en el Campus de l’Acadèmia de Cinema a València

À Punt ha parlat amb tres actrius i activistes sobre la dificultat de la seua faena en la indústria del cinema

La falta de diversitat i l'excés d'estereotips en el cinema valencià / À Punt NTC

La falta de diversitat i l'excés d'estereotips en el cinema eleven un mur per a moltes persones. És el cas de Celia Montoya, Patty Bonet i Beatriz Mbula. Elles són tres actrius, activistes declarades, que ens han parlat de la dificultat de trobar faena en la indústria del cinema.

Marcada pel color de pell, l'actriu Celia Montoya ha construït el seu currículum a força de limitacions. No les pròpies, sinó les que definien relats audiovisuals subjectes a les etiquetes de tota vida. Per això, la seua veu, experta i rotunda, ressona en aquest altaveu cinematogràfic divers que és la segona edició del Campus de l'Acadèmia de Cinema a València. Patty Bonet, actriu i periodista, ha lamentat que el seu nínxol de mercat siga “l’albina que fa por”. La intèrpret valenciana se'n va anar a Madrid per a obrir-se pas en càstings, on la seua discapacitat era l'única exigència. Bonet aspira que el seu albinisme no determine la seua faena.

Beatriz Mbula, actriu i guionista, defén que la presència de persones diverses en l’elaboració de productes audiovisuals ajuda a crear històries on el seu paper siga diferent. En eixe món de negacions predeterminades, el camí més ampli aquestes tres dones l'han trobat inventant papers i històries que facen autèntica la ficció que es contempla.

També et pot interessar

stats