Les Falles ixen de la crisi

Les Falles de València confirmen el seu repunt econòmic. Enguany han invertit vora 7,1 milions per a fer realitat els 770 monuments.

Les Falles ixen de la crisi econòmica i les comissions augmenten el pressupost per als monuments. Este 2018, han invertit vora 7,1 milions d´euros en els 770 monuments grans i infantils que es plantaran oficialment el 15 de març. Una xifra que, tot i que està lluny de la dels anys anteriors a 2007, fa palés que el pitjor ha quedat arrere.

Per segon any consecutiu s´incrementa el pressupost dels monuments, vora un 2%. La major pujada correspon a les falles d´infantil. Segons el secretari general de la Junta Central Fallera, Ramon Estellés, 'enguany l´increment s´ha notat especialment en els monuments infantils, on la diferència amb l´any passat és del 4%'. Estellés apunta que 'si este gasto es manté podria indicar un canvi de cicle. Quan s´ix de la crisi, les falles inverteixen més en els monuments infantils, perquè amb menys diners aconsegueixen un major salt qualitatiu i de categoria'.

Una setmana abans que comence la setmana fallera, l´ocupació hotelera a València ja supera el 80%, segons la patronal Hosbec, i s´espera que amb les reserves d´última hora arribe al 90%. La majoria de turistes provenen del territori espanyol, però s´observa un augment de la procedència viatgers del nord d´Europa i el Japó. La major onada de turistes, prop d´un milió, s´espera per als últims dies de la festa, que enguany coincideixen en cap de setmana.

Les falles també es veuen reflectides en unes altres xifres: les dels 300 urinaris mòbils, 238 envelats, 168 focs artificials i 495 llocs de menjar ambulant i d´artesania.

També et pot interessar

stats