Les Falles celebren el tercer aniversari com a Patrimoni de la Humanitat

La distinció de la Unesco es va concedir el 30 de novembre de 2016 a Addis Abeba (Etiòpia)

L’Agrupació Musical Gayano Lluch va posar música a l'aniversari amb un concert als jardins de la seu de la Junta Central Fallera de València
L’Agrupació Musical Gayano Lluch va posar música a l'aniversari amb un concert als jardins de la seu de la Junta Central Fallera de València / Ajuntament de València
01 de desembre 2019 - 11:00

Les Falles han celebrat el tercer aniversari des que va ser nomenada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco amb una jornada lúdica i festiva al voltant del Museu Faller de València.

De les 10 h a les 13 h s'han organitzat visites guiades al Museu Faller cada hora. A les 11 h ha tingut lloc la reunió de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers del territori que s'encarrega de promoure el patrimoni cultural festiu vinculat a les Falles tant del cap i casal com d’altres localitats valencianes.

A les 12 h els jardins de Junta Central Fallera han acollit el concert ‘Falleres, fallers i tradicions’, a càrrec de l’Agrupació Musical Gayano Lluch, on s'han interpretat els pasdobles Raquel Alario, Rocío Pascual, La Xica, El Faller, L’Artista Faller, Penes i Dimonis, Malaguenya de Barxeta i València. 

Una hora més tard, a les 13 h  s'ha presentat els decàlegs de bones pràctiques sobre la cultura de la falla, la música i la pirotècnia, aprovats per la Comissió Municipal de Seguiment de la Declaració de les Falles Patrimoni Immaterial de la Humanitat el 13 de novembre de 2017, el 12 de març de 2019 i el 13 de novembre de 2019, respectivament. 

Els actes festius han conclòs a les 14 h amb una minimascletà disparada per la pirotècnia Caballer FX davant del Museu Faller.

També et pot interessar