Els fallers més apassionats protagonitzen les rondes del plàstic durant el muntatge dels monuments

Les grues i els operaris atrauen cada vegada més curiosos al procés de descàrrega i preparació de les falles

Els fallers més apassionats gaudeixen també de la fase de muntatge dels monuments / À Punt NTC

A tres dies de la Plantà oficial, els equips d'artistes fallers estiren les hores, també les nocturnes, perquè el monument lluïsca perfecte. Són dies de descarregar ninots, encara protegits de la meteorologia i de les mirades curioses. Tot un procés sense glamur, tot i que té el seu públic, en el que es coneixen com les "rondes de veure plàstic".

Les falles que ja estan al carrer són un esbós de com lluiran una vegada estiguen acabades, amb remats i peces soltes escampades i cobertes amb plàstic, grues i operaris ocupats amb el martell i el tornavís. Per als espectadors, un joc d'endevinar com seran els monuments, que atrau fallers i falleres apassionats de la festa.

Aquest particular tour nocturn cada vegada crea més adeptes, perquè la festa és viu de manera intensa i els visitants han aprés a aprofitar cada segon de les Falles, de dia i de nit.

Entre els assistents hi ha membres de comissions falleres, que lleven hores a la son per a poder gaudir dels monuments, inacabats, però sense aglomeracions.

També et pot interessar

stats