Les falleres majors de València dels últims anys se’n van de ruta

Han disfrutat com qualsevol altra comissió fallera, i les han rebudes amb tots els honors en cada falla que han visitat

Les falleres majors de València al balcó de l'Ajuntament / À Punt NTC

Vora cinquanta falleres majors de València s’han reunit aquest dimecres en una trobada intergeneracional per a fer una ruta fallera molt especial. Maria Estela Arlandis, la fallera major de València 2024, ha confessat en À Punt que va ser una nit molt emocionant. “I més per a mi, que tinc 23 anys i que he admirat sempre aquestes persones”, afirma. Assegura que les han tractades “estupendament” a l’Ajuntament. 

Però lluny de ser un acte protocol·lari, les 49 falleres majors han gaudit de la ruta com qualsevol altra comissió fallera aquests dies. Això sí, les han rebudes amb tots els honors en cada falla que han visitat i han sentit l'estima de qui les reconeixia a pesar dels anys transcorreguts. Han confessat en À Punt que, des del primer dia que les van elegir com a falleres majors, es van sentir molt acollides i molt estimades per tota la ciutadania. I, pel que fa a la trobada, afirmen que ha estat meravellós retrobar-se. 

Si es fa la vista arrere, algunes coses han canviat i altres, no tant. Abans hi havia menys actes que ara i s’hi han introduït elements nous, però totes coincideixen en el fet que l’essència sempre es manté.

L'experiència és aprenentatge i aquest es transforma en consells, o lloances, per a l'actual fallera major. Han destacat que li han suggerit a l’alcaldessa de València, María José Catalá, nomenar una plaça en homenatge a les falleres majors de la ciutat. 

També et pot interessar

stats