Falleres i fallers d'escapada a Madrid: "No passa tots els dies, estem molt emocionats"

Ambient de comboi i expectació entre el món faller que aquest diumenge han matinat per a acudir a la mascletà de la capital espanyola

Secuencia 04.00 00 00 09.Imagen fija001
Falleres i fallers d'escapada i mascletà a Madrid: "No passa tots els dies, estem molt emocionats" / À Punt NTC

Tot està enllestit per a la mascletà de Madrid. Ambient de comboi, il·lusió i expectació a l’estació de Joaquim Sorolla de València. Fallers i falleres tanquen maletes en direcció a Madrid per a gaudir d'un dia passat per la pólvora i reivindicar la festa i les tradicions valencianes en un entorn poc habitual, el pont d'El Rey de Madrid.

Les falleres majors de València i la seua cort d’honor han matinat aquest diumenge per a agafar el tren que les porta camí a la mascletà que es disparà a les 13 hores. 

Una imatge icònica —la de les falleres vestides amb la indumentària fallera entrant en l’andana i pujant al tren— que mostra la passió per exportar la tradició valenciana i promoure les Falles per tot arreu. “Una mascletà a Madrid no passa cada dia, estem molt emocionats, és un esdeveniment molt innovador. Estem molt contents de mostrar a Madrid i al món sencer que la nostra pirotècnia és una part fonamental de la festa i que és una passada”, ha explicat efusivament Maria Estela Arlandis, fallera major de València 2024. 

Estem molt contents de mostrar a Madrid i al món sencer que la nostra pirotècnia és una part fonamental de la festa i que és una passada

Com a companya de vagó i viatge té a Marina García Arribas, la fallera major infantil de València 2024, que ha emfatitzat el caràcter divulgador que té la fita, ja que “poder portar les falles a altres llocs del món és molt important”. Amb elles, Santiago Ballester, president de la Junta Central Fallera, ha manifestat que "és un dia per a passar-s'ho bé, que els madrilenys també disfruten i demostrar a tot el món que la pirotècnia és art".

També et pot interessar

stats