La Falla Ripalda, Beneficència i Sant Ramon denuncia les agressions patides dissabte

La Junta Central Fallera ha condemnat els actes i Carlos Galiana s’ha posat a disposició de la comissió per a evitar que torne a passar

Falles gran i infantil de la comissió Ripalda, Beneficència i Sant Ramon 2022
Falles gran i infantil de la comissió Ripalda, Beneficència i Sant Ramon 2022 / Twitter: @fallaRibesan

La comissió fallera de València Ripalda, Beneficència i Sant Ramon ha denunciat les agressions patides pels fallers i falleres per part de "més de vint homes armats amb botelles, pedres i cinturons" dissabte.

Segons la nota de premsa que han publicat al compte de Twitter aquest dilluns, el dissabte 26 de novembre, després de l’acte de nomenament de la fallera major de la comissió, tres persones alienes a la falla irromperen al casal amb un comportament agressiu i se’ls va convidar a abandonar el casal. Una vegada fora, a aquests tres individus se’ls en van unir dos més i van començar a increpar els membres de la comissió i a amenaçar-los amb botelles de vidre trencades.

El comunicat afirma també que, en eixir del casal per a demanar-los que se n'anaren, aparegueren pel carrer Corona més de vint joves armats amb botelles, pedres i cinturons que van començar a colpejar els fallers, que aconseguiren refugiar-se dins del casal fins que hi arribaren el SAMU i la policia local.

Com a resultat d’aquest enfrontament, indiquen, quatre fallers necessitaren "assistència mèdica per contusions i ferides obertes al cap". Afortunadament, després de les cures, tots es troben a casa, assegura la nota de premsa.

La comissió finalitza el comunicat denunciant el clima d’inseguretat del barri, "que va a més", i afirma que "no podem consentir la violència".

La Junta Central Fallera de València ha condemnat aquests actes i han mostrat el suport "per a evitar que açò es torne a repetir". De fet, han informat que el president, Carlos Galiana, ha tramés ja al president de la comissió que està a la seua disposició perquè "les falles són un espai de convivència obert a la germanor, però mai a l’agressivitat".

També et pot interessar

stats