La falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals fa una creu de maig en homenatge a Berlanga

42 creus de maig es mostren a la ciutat de València

Creus de maig / À Punt NTC

L'any passat no es va poder celebrar la Festa de les Creus. Enguany, 42 creus florals es mostren al carrer o a cobert, a València. Estan fetes de flors i simbolitzen Crist, segons la tradició catòlica. Coincidint amb l'any Berlanga, la falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals ha muntat una creu i un tapís de flors en honor al cineasta. Un homenatge floral al director i alhora tradició lligada a la iconografia catòlica. 

Per tal que la pluja no afecte aquest muntatge, que ha costat un mes de fer, la falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals de València ha convertit un local comercial en un cinema de poble. 30 persones han participat en aquest treball i li han dedicat totes les hores del dia.

La família Berlanga ja ha expressat el desig de veure també aquest tapís, que vol ser una pantalla amb el rostre del cineasta. Està fet de sanguinària i camamil·la, matèries primeres que també són usuals en la resta de creus que aquest maig es mostren als carrers i places de València. 

La meitat són fruit del treball de les comissions falleres. En totes, la creu simbolitza el perdó i la misericòrdia de Crist. La festa de les creus de flors va nàixer en l'edat mitjana.

També et pot interessar

stats