La Falla Corona celebra l'aniversari de la declaració de la Unesco amb una intervenció urbana

Panells murals recuperen portades de llibrets i fragments de poemes, per a reivindicar que les Falles són més que una celebració cíclica i efímera.

Quatre dels panells murals instal·lats a carrers de València
Quatre dels panells murals instal·lats a carrers de València / Falla Mossén Sorell-Corona

La comissió de la Falla Mossén Sorell-Corona de la ciutat de València ha decidit celebrar el quart aniversari de la declaració de les Falles com a patrimoni immaterial de la humanitat per part de la Unesco el 2016.

En una època en què les Falles no poden celebrar actes als casals, ha optat per eixir al carrer i interactuar amb el barri i amb l’entorn històric on la falla s’ha plantat els últims 150 anys, el cor del Carme.

La comissió ha instal·lat diversos panells murals que recorden portades de llibrets, fragments de poemes que van definir cada etapa de la comissió, dissenys d’alguns dels estudis més prestigiosos i articles d’investigació i opinió de signatures que han col·laborat habitualment amb la Falla Mossén Sorell-Corona.

L’acció vol reivindicar que les Falles són més que una celebració cíclica i efímera. Cada any, asseguren en un comunicat, “milers de llibrets deixen constància de la creativitat literària, d’una història viva de literatura fallera i de textos al voltant de l’art públic i popular”.

La intervenció també interactua amb una pintura mural de l’artista Escif, que va plantar per a la comissió una falla el 2012 i ara serveix de suport per a recordar una declaració de Jean Cocteau, que va donar origen a un altre projecte de falla, la del 2018.

També et pot interessar

stats