La falla Borrull Socors busca els 100 fets prescindibles de les falles

La comissió del Botànic pregunta en les xarxes socials quines cent accions són prescindibles del món faller 

Campanya de la Falla Borrull Socors
Campanya de la falla Borrull Socors / Falla Borrull Socors

La comissió de la falla Borrul Socors de València ha ideat una campanya per xarxes socials on pregunta què passaria si alguna activitat considerada imprescindible desapareguera de l'entramat social de les falles. 

Coincidint amb el fet que des d’aquest dilluns queden 100 dies per a la Plantà del 2022, la falla llançarà cada dia en els seus comptes la pregunta "Com serien les falles sense... ?" per tal de generar debat a les xarxes.

Emmarcada en el cicle del centenari d'aquesta falla, aquesta iniciativa pretén analitzar si "realment no són imprescindibles determinats fets de la festa", explica la presidenta de la comissió Marina Marín.

Els primers elements que es qüestionen són els mateixos béns reconeguts en la declaració de patrimoni de la Unesco que acaba de celebrar el cinqué aniversari: pirotècnia, explicació i relació de la falla o artistes fallers. Al llarg dels cent dies es qüestionaran també temes que estan tradicionalment en l'imaginari faller com ara el faller major, la brusa per a les dones o portar banda o insígnia.

La idea va en la línia de la temàtica de Borrull Socors per a enguany, l'"In100di, jugant amb foc", que repassa canvis amb què podem cremar-nos si hi juguem. L’objectiu és criticar l'immobilisme faller com a llast dels canvis socials que es produeixen en les comissions falleres i que fa evolucionar la festa.

L’equip que treballa aquesta iniciativa està capitanejat per Miguel Hache juntament amb la presidència de la falla, el llorejat poeta José Colero i el dissenyador Gonzalez Piris. "És com si llevem una peça presumptament fonamental d'una estructura i el seu equilibri compensa les forces i es manté en peu o, al contrari, cau", explica Hache. 

Des de Borrull Socors es plantegen també si alguns dels canvis que s’han hagut de dur a terme al setembre forçosament per la pandèmia continuaran en el temps o si finalment es quedaran en l'oblit.

També et pot interessar

stats