La falla Antiga Senda de Senent - Alameda designa com a fallera major infantil una xiqueta amb dany cerebral adquirit

La comissió es converteix, així, en la primera representant d'una comissió amb diversitat funcional

primera fallera major amb dany cerebral
primera fallera major amb dany cerebral

La comissió fallera de València de la falla Antiga Senda de Senent - Albereda, més coneguda com El Palau, ha designat per al 2025 com a fallera major infantil Alejandra, una xiqueta amb dany cerebral adquirit que es converteix en la primera representant d'una comissió amb diversitat funcional.

Segons ha explicat la presidenta de la comissió, Begoña Gómez-Cecillo, en una carta publicada en Facebook, este nomenament "es presenta com un repte de superació, força i treball" per a demostrar que la falla "es bolcarà" en el seu suport a Alejandra "per a visibilitzar la seua situació i contribuir a la integració d'un col·lectiu de persones que necessiten molta ajuda".

En la missiva, la família d'Alejandra relata que "va sobreviure a un accident impossible" i ha superat cada obstacle "amb una força admirable", per la qual cosa el fet que es convertisca en fallera major infantil és "un honor" i "un far d'esperança i visibilitat per a tots els xiquets que, com ella, enfronten desafiaments inimaginables". "És una fita que volem celebrar, no només pel que representa per a la nostra filla, sinó també pel que simbolitza per a tots aquells que creuen que els límits pot ser superats", remarquen.

També subratllen que Alejandra "és un exemple vivent que la determinació i l'esperit humà poden sobreposar-se a les adversitats més grans". Els pares s'han mostrat "orgullosos de veure-la assumir este rol tan significatiu" i valoren el missatge que portarà amb si: "Que els xiquets amb dany cerebral congènit i adquirit tenen un lloc en la nostra societat, que les seues vides són valuoses i que els seus assoliments són dignes de celebrar-se".

Confien que la història de la seua filla inspire a molts altres i agreguen que el fet que Alejandra siga fallera major infantil és "un símbol que els límits no existeixen, que cada xiquet ha de brillar amb llum pròpia" i que junts es pot construir "un futur més inclusiu i esperançador". Per al pròxim curs faller, la comissió tindrà com a president infantil al germà d'Alejandra, Amariel.

També et pot interessar

stats