L'exposició de la World Press Photo torna a València

Fa una dècada que aquestes imatges icòniques s'exposen a la Fundació Chirivella Soriano

Foto guanyadora de la World Press Photo / À Punt NTC

Triar una foto entre 60.000 és una tasca que la World Press Photo fa cada any des de fa 67. Fa una dècada que aquestes imatges icòniques s'exposen a València. Enguany cap espanyola està entre les guanyadores, però totes mostren el pols de l'actualitat global.

Fins i tot amb els ulls tancats, veiem les imatges icòniques que han construït la història recent de la nostra memòria gràfica. Instantànies que a colp de banys de realitat arribaren fa deu anys a València de la mà de la World Press Photo.

Fotografies que podem trobar a la World Press Photo
Fotografies que podem trobar a la World Press Photo

“L’exposició d’aquest any arreplega treballs sobre la guerra d'Ucraïna, la crisi climàtica, incendis i un gran nombre de reportatges sobre protestes socials”, ens explica el responsable de la World Press Photo de València, Pablo Brezo.

L'associació internacional de fotoperiodistes assimila que, enguany, Ucraïna no pot faltar en aquest relat que es va coure durant anys. La Fundació Chirivella Soriano ho exposa al palau de Valeriola de València fins al 6 de novembre.

Les fotos del World Press posen imatge als desastres que provoquem els humans. Segons Marta Echevarría, coordinadora de l’exposició, aquest any és el primer en què en la foto guanyadora no apareixen persones. “Ens mostra en certa forma com documentar una cosa que ja no està i així demanar justícia”.

També et pot interessar

stats