Eva García Sáenz de Urturi, Premi Planeta 2020 amb 'Aquitania'

La periodista Sandra Barneda ha sigut finalista dels guardons amb 'Un océano para llegar a ti’.

Eva García Sáenz de Urturi durant la cerimònia d'entrega del Premi Planeta
Eva García Sáenz de Urturi durant la cerimònia d'entrega del Premi Planeta / @Planetadelibros

L'escriptora Eva García Sáenz de Urturi ha guanyat el Premi Planeta de novel·la 2020 amb el thriller medieval Aquitania, un guardó dotat amb 601.000 euros. Nascuda a Vitoria, García Sáenz de Urturi viu des dels 15 anys a Alacant. Després de llicenciar-se en òptica i optometria, va passar a treballar en el sector òptic i a la Universitat d'Alacant.

Ho han anunciat en una cerimònia íntima al Palau de la Música Catalana, a Barcelona, en un format diferent a l'habitual al del Palau de Congressos de Catalunya i adaptat a les mesures exigides per la situació de pandèmia del coronavirus. La gala s'ha iniciat amb un homenatge a l'escriptor Carlos Ruiz Zafón, que ha faltat enguany.

García Saénz de Urturi ha explicat que la novel·la se centra en els primers anys del regnat de Leonor d'Aquitània després de l'episodi real de la mort del seu pare, un personatge que ha qualificat "d'immens" de la qual va quedar enamorada.

L'escriptora va publicar el 2012 la seua primera novel·la, La saga de los longevos, que dos anys després va veure el segon lliurament de la saga Los hijos de Adán. El 2016 va publicar El silenci de la ciutat blanca, que va ser adaptada al cinema, al qual va seguir Els ritus de l'aigua i Els senyors del temps que configuren la trilogia de la ciutat blanca.

Sandra Barneda, finalista

La periodista i escriptora barcelonina Sandra Barneda ha quedat finalista del premi amb la novel·la Un océano para llegar a ti, amb una dotació de 150.250 euros. Barneda (Barcelona, 1975) ha publicat anteriorment altres llibres com són Las hijas del agua i Hablarán de nosotras i ha presentat diversos espais televisius.

Sánchez celebra que dus dones siguen les protagonistes dels guardons

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha felicitat les escriptores a través del seu compte de Twitter. "M'alegra que siguen dues autores, dones, les protagonistes enguany. Que avancen amb pas ferm i estiguen cada vegada més i millor reconegudes", ha manifestat.

També et pot interessar

stats