Estudiants de la UPV aconsegueixen moure robots amb la ment

La investigació, guardonada en l’àmbit nacional, sorgeix de dos grups d’investigació del campus d’Alcoi

Estudiants de la UPV aconsegueixen moure robots amb la ment / À Punt NTC

Estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) han aconseguit moure un robot amb un equip d'encefalografia que interpreta les ones cerebrals. La investigació sorgeix de dos grups d'investigació del campus d'Alcoi sobre màrqueting i robòtica. Aquest avanç de la intel·ligència artificial ha sigut guardonat al concurs Ceabòt, d'àmbit nacional.

Isabel Bellido, doctora de Neurodesign, declara que en aquest experiment “han fet ús d’una diadema que capta la meditació i l’atenció”. El sistema utilitza un equip d'encefalografia, originari de la medicina, que registra els estímuls i els interpreta per a controlar diferents dispositius. És el resultat del treball conjunt de dos grups d'investigació que estudien les respostes cerebrals en el camp del màrqueting i com incrementar els coneixements de la robòtica.

Un dels coordinadors i professor de la UPV, David Juárez, ens explica que “utilitzen patrons mentals, és a dir, gràfiques que es produeixen de la mateixa manera i ho podem usar com si premerem botons d’un comandament a distància”.

Aquest descobriment no es limita als robots, en un futur podria tindre altres usos. Elena Garcia, una de les coordinadores, afirma que aquest sistema seria útil “per a gent en cadira de rodes, gent que no pot moure's… amb les ones cerebrals podria ser capaç de dur a terme algun tipus de moviment”, ha declarat.

També et pot interessar

stats