L'estudi col·laboratiu Democràcia® serà l’encarregat de la imatge gràfica de les Falles 2023

L’empresa s’ha imposat entre les quaranta candidatures que s’han presentat a l'edició d'enguany

Un dels treballs anteriors de Democràcia® per al Teatre Rialto
Un dels treballs anteriors de Democràcia® per al Teatre Rialto / Democràcia®

L’estudi col·laboratiu Democràcia®, de Javier i Marta Tortosa Mateu, naturals d’Ontinyent, establits a València fa més d’una dècada, serà l’encarregat d’elaborar la imatge gràfica de les Falles de 2023. 

El jurat, amb representants designats per les principals associacions valencianes del sector del disseny, la il·lustració i la comunicació publicitària, els ha triats entre una quarantena de candidatures.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha destacat “tant el prestigi com la trajectòria extensa d’aquest estudi, que avalen una tasca tan important com la d’elaborar la imatge gràfica de les Falles”. També ha agraït “el gran volum de candidatures que s’havien presentat, el que reflecteix el gran moment del sector en una València que és, precisament, capital mundial del disseny.

Democràcia® es presenta com un estudi col·laboratiu que desenvolupa treballs de brànding i comunicació a través del llenguatge visual i que busca l’equilibri entre la imatge i la paraula. En la seua trajectòria compten amb una trentena de publicacions “destacades”, amb clients com l’Ajuntament de València, la Generalitat o la Universitat Politècnica de València.

Un jurat de professionals del sector i representants de la festa

El jurat ha estat conformat per Laura Doñate, cofundadora de Tapas Duras i part de l'equip de disseny gràfic de Lavernia & Cienfuegos, en representació de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana; Nacho Capelo,  director creatiu i soci de La Mujer del Presidente, a proposta de l'Associació d'Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana; Marta Pina, en representació de l’Associació Professional d’Il·lustradors Valencians; Carmen Blasco, secretària de Junta Central Fallera; Elisa Gómez, representant d’Estudio Menta, guanyadores de la crida a projecte de l’any passat i responsables de la imatge gràfica de les Falles 2022, i Carlos Galiana, com a president de JCF i regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València.

Entre totes les candidatures presentades, la selecció del comité ha valorat criteris com ara l’experiència en projectes semblants, la qualitat en treballs desenvolupats i l’originalitat i la creativitat en els resultats.  El pressupost de la creativitat serà de 6.050 euros, IVA inclòs, i amb les adaptacions necessàries no superarà en cap cas l’import màxim de la contractació menor.

També et pot interessar

stats