S’estrena a València el musical ‘En tierra extraña’, basat en la figura de Concha Piquer

La cantant Diana Navarro es posa en la pell de l’artista valenciana de la copla en una funció que ja s’ha representat a Madrid i a Màlaga

S'estrena el musical 'En tierra extraña' al Olympia de València / À Punt NTC

En tierra extraña és el pasdoble que va compondre el mestre Penella per a la màxima figura de la copla, Concha Piquer; però també és el nom del musical que s'estrena hui al Teatre Olympia de València. I és la cantant Diana Navarro l’encarregada d’interpretar una de les artistes valencianes més internacionals.

"Il·lusió i responsabilitat", amb aquestes paraules defineix el que sent en aquests moments Navarro. La cantant sap bé el que implica posar-se en la pell de Concha Piquer, perquè ja ha fet 150 funcions a Madrid i Màlaga, però fer-ho a València és diferent. “És un repte més en la meua carrera, crec que el públic valencià gaudirà molt d’aquesta història”, afirma Navarro.

El musical representa una trobada fictícia que Piquer té amb García Lorca, al seu local d'assaig, hores abans que s'inicie la guerra. Descobrirem la Diana Navarro actriu, tot i que la Piquer marca la carrera de qualsevol cantant de copla. “És l’abecedari de la copla, per a aprendre a cantar-la has d’escoltar primer Concha Piquer i, després, traure el teu estil”, explica Navarro. “La definisc com la base, com l’arrel de la copla, i vindre ací a València m'ompli de felicitat”.

També et pot interessar

stats