S'estrena 'El Senyor dels Anells: Els anells de poder', la sèrie més cara de la història

La primera temporada, que ha tingut un cost total de 465 milions de dòlars, arriba doblada en català, basc i gallec

Fotograma d'El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder
Fotograma d''El Senyor dels Anells: Els anells de poder' / Amazon Prime Video

S’estrenen els dos primers capítols d'El Senyor dels Anells: Els anells de poder, considerada ja la sèrie més cara de la història. Encara que la productora no ha donat xifres oficials, el govern de Nova Zelanda assegura que el pressupost total destinat a la primera temporada és de 465 milions de dòlars. Per tant, segons aquesta informació, cadascun dels episodis té un cost aproximat de 58 milions de dòlars, xifra que supera amb escreix Stranger Things, la segona sèrie posicionada en el rànquing, que en la seua quarta temporada ha tingut un cost per capítol de 30 milions de dòlars.

L’acció se situa milers d’anys abans dels esdeveniments narrats en les pel·lícules d'El hòbbit i El Senyor dels Anells. Al llarg dels huit capítols, que es penjaran setmanalment a la plataforma de vídeo sota demanda d'Amazon, seguirem els passos de diversos personatges, alguns de coneguts i uns altres de nous, mentre s’enfronten al mal que amenaça la Terra Mitjana. Entre altres, hi podrem veure Galàdriel i Élrond, que en les pel·lícules eren interpretats per Catte Blanchett i Hugo Weaving, respectivament.

Els dos capítols que s’estrenen aquest divendres estan dirigits per J.A. Bayona, director d'Un monstre em ve a veure i Jurassic World: El regne caigut. El cineasta català, que a més també participa en la producció executiva de la sèrie, s’ha convertit en un dels directors més demandats de la indústria cinematogràfica.

La primera temporada ha estat rodada a Nova Zelanda, de la mateixa manera que ho va fer Peter Jackson amb la trilogia original; un detall que els fanàtics més acèrrims de la saga agrairan. L’última vegada que ens vam poder endinsar en l’univers creat per J.R.R. Tolkien va ser l’any 2014, amb l’estrena de l’última entrega de la trilogia d’El hòbbit.

Recordem que el 2017 la companyia dirigida per Jeff Bezos es va fer amb els drets d'El Senyor dels Anells per 250 milions de dòlars i va anunciar la intenció d'engegar una producció audiovisual.

Disponible en català, basc i gallec

La sèrie, en un moviment sense precedents, arriba doblada tant al català com al basc i al gallec (a més d’estar disponible en castellà, com és habitual). Les despeses del doblatge han anat a càrrec de la plataforma, fet que pot suposar un punt d’inflexió i un referent per a les futures produccions audiovisuals. A l’inici de l’estiu, Prime Video també va estrenar doblada al català la sèrie protagonitzada per Chris Pratt, La llista final.

Actualment, la presència d’altres llengües oficials en les plataformes de vídeo sota demanda continua sent bastant escassa. Així i tot, el català compta amb molt més contingut disponible en comparació amb el basc i el gallec; el que evidencia que encara queda molta faena per fer per a normalitzar les diferents llengües d’arreu de l’estat.

També et pot interessar

stats