Estes són les dates de la pròxima edició del Benidorm Fest

Representants de RTVE, de la Generalitat i l’alcalde signen el protocol perquè la ciutat torne a acollir de nou el certamen, que presenta novetats en les puntuacions

Representants de RTVE, de la Generalitat i de Benidorm en la firma de l'acord que contempla la nova edició del Benidorm Fest a principi de l'any que ve
Representants de RTVE, de la Generalitat i de Benidorm en la firma de l'acord que contempla la nova edició del Benidorm Fest l'any que ve / À Punt NTC

Ja hi ha data per a la quarta edició del Benidorm Fest. El guanyador d’este festival, on s’elegeix el representant d’Espanya a Eurovisió, es coneixerà l’1 de febrer, després de celebrar-se dos eliminatòries previstes per al 28 i 30 de gener.

A més, el certamen arriba enguany amb novetats en les puntuacions: la gran final arrancarà sense que es coneguen les valoracions dels participants classificats en les eliminatòries, segons ha explicat Ana María Bordas, codirectora d'esta preselecció, en la firma del protocol per a la nova edició per part del president de la Generalitat, Carlos Mazón, l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i la directora interina de RTVE, Concepción Cascajosa.  

María Eizaguirre, directora de Comunicació de RTVE, ha aclarit en l’acte que, malgrat que inicialment es va dir que hi hauria quatre edicions, “Benidorm Fest té metxa per a estona”.

En la mateixa línia, Carlos Mazón ha apuntat que hui era un dia “d’il·lusió i aposta”. "Estem encantats de redoblar la nostra força, venim a continuar fent-lo més gran i més potent i aprofitar la base dels que van estar abans que nosaltres", ha assegurat el president de la Generalitat respecte a la nova edició del certamen.

Per la seua banda, l’alcalde de la ciutat amfitriona ha enaltit l'aposta per "la música espanyola i la creativitat dels nostres artistes" que reporta el festival i per "llançar des de Benidorm la cultura i la música a Europa, i d'ací al món", després d'assenyalar que Benidorm Fest és "una gran marca que compleix moltes funcions", com la de promocionar la ciutat més enllà de les fronteres espanyoles.

Sense desvetlar la puntuació

Segons ha explicat la codirectora de la preselecció dels candidats al Benidorm Fest, en la pròxima edició, en les semifinals es donarà a conéixer quins són els artistes que passen, però no es dirà la puntuació exacta amb la qual ho fan.

El que sí que es mantindrà és la xifra d’aspirants, que queda, com en anys anteriors, en setze. Bordas ha justificat la decisió en la reivindicació del sector, que reclamava oferir una certa igualtat com a punt de partida per a la final i que les propostes arriben sense que se sàpiga quines són les preferències del públic.

També et pot interessar

stats