L’església de Sant Bertomeu de Xàbia torna a tindre campanes

Després d’un llarg procés de restauració, dilluns en penjaren tres amb ajuda de cordes, i aquest dimarts la quarta que faltava

L'última campana que han col·locat en el campanar de l'esglèsia de Sant Bertomeu de Xàbia
L'última campana que han col·locat en el campanar de l'esglèsia de Sant Bertomeu de Xàbia / Cristina Lavara

L’església de Sant Bertomeu de Xàbia torna a tindre les seues quatre campanes restaurades i preparades per a tornar a fer tocs, segons ha informat l’Ajuntament.

De les quatre campanes que té l’església i que daten dels anys quaranta del segle passat, només tres han pogut ser restaurades, després d’un llarg procés. Però una, la coneguda com a Mariana, tenia el bronze tan fet malbé que la parròquia va decidir fer-ne una de nova, que han batejat Perpetu Socors. Les altres tres —Bertomeua, Sebastiana i Victòria— sí que les han pogut posar al dia, i de nou llueixen les quatre dalt al campanar, disposades a tornar a sonar. 

Una de les campanes de l'església de Sant Bertomeu de Xàbia abans de ser hissada
Una de les campanes de l'església de Sant Bertomeu de Xàbia abans de ser hissada / Cristina Lavara

Les campanes arribaren al municipi divendres passat i, durant to el cap de setmana, el veïnat de Xàbia les ha pogut contemplar de prop mentre encara estaven a terra. A més, la parròquia ha organitzat diversos actes per celebrar la seua arribada, que culminaren amb una benedicció de les quatre campanes per part de l'arquebisbe de València, Enric Benavent aquest diumenge. 

Malgrat que l’Ajuntament havia informat que estava previst hissar les quatre aquest dilluns, només tres d’elles es van penjar fins al seu emplaçament a la part alta de la torre de l'església. La quarta s’ha col·locat aquest dimarts i, ara si, el campanar de Sant Bertomeu de Xàbia torna a estar complet. 

També et pot interessar

stats