Els escolans assagen el Misteri d’Elx a la basílica de Santa Maria

Els menuts preparen i cuiden les veus per donar vida a aquesta joia del teatre medieval reconeguda com a patrimoni de la humanitat

Imatges de l'assaig del Misteri d'Elx / 'À Punt NTC'

Aquest divendres comencen les representacions del Misteri d'Elx, però des de fa setmanes, els escolans assagen a la basílica de Santa Maria. Així, practiquen una forma d'adaptar les veus a l'escenari de la Festa i posar en escena el que han aprés durant tot l'any. 

David, l’escolà que interpreta el paper de Maria, canta els primers motets del Misteri en els assajos. Ell té experiència, però entre el seguici hi ha menuts que s’estrenen en la Festa i que aquests dies aboquen sobre l’escenari tot el que han assajat durant un any. Seguint les indicacions del mestre de cerimònies, que els assenyala i recorda cada detall de l'escenografia, i del mestre de capella, el director musical, que apunta que “és important també saber col·locar la veu depenent d’on estiguen situats en l’escenari de la basílica”.

Pablo interpretarà l’àngel i aquesta vesprada pujarà a la magrana i cantarà suspés en l’aire a 25 metres d'altura durant la prova de l’àngel. L’escolà afirma que és molt important “que ara isca bé, perquè si ix bé a l’assaig, després penjat des de dalt serà espectacular”.

Els menuts carreguen aquests dies de festa amb una gran responsabilitat, Isidro Gomis, escolà del misteri, ha compartit que ell dorm sense aire condicionat, no crida i no menja gelat per a cuidar la veu. Perquè donaran vida amb les veus blanques a aquesta joia de teatre medieval patrimoni de la humanitat.

També et pot interessar

stats