Escola Valenciana homenatja la primera colònia educativa al nostre territori

L'entitat premia els mestres Ferran Zurriaga i Manuel Vicent Albiol, i la Federació Coordinadora de Muixerangues.

Escola Valenciana homenatja la primera colònia educativa al nostre territori
Escola Valenciana homenatja la primera colònia educativa al nostre territori

Els premis anuals d’Escola Valenciana retran homenatge als 85 anys de la primera colònia escolar valencianista. En una cerimònia a l’ermitori de Sant Pau d’Albocàsser guardonaran Ferran Zurriaga, Manuel Vicent Albiol i la Federació Coordinadora de Muixerangues.

L'entitat  reconeix el treball de personalitats i associacions que dia rere dia contribueixen a la millora de la salut de la llengua i fomenten l'ús social del valencià en tots els àmbits. Enguany, el guardó Josep Vicent Garcia a la trajectòria individual, i que fa valdre la tasca de persones que treballen pel valencià en l'àmbit educatiu, és per al mestre Ferran Zurriaga.  

Aquest guardó extraordinari es lliura a institucions o personalitats valencianes amb un estret vincle amb la cultura, i enguany el rep Manuel Vicent Albiol, mestre que va fer possible la implantació de l’anomenada línia en valencià a la comarca del Maestat.

El reconeixement dedicat a col·lectius que basteixen la conservació i difusió del valencià, el premi a l’ús social del Valencià, és per a la Federació Coordinadora de Muixerangues, per la tasca que desenvolupen totes les associacions de muixerangues com a representants de la cultura, la tradició i la identitat.

També et pot interessar

stats