Esclaus i esclaves de la bellesa. Vestit i adornament personal en l'Antiguitat

La Vila Joiosa acull una exposició que mostra els vestits, complements i cosmètica que feien servir des dels fenicis fins als romans.

Esclaus i esclaves de la bellesa. Vestit i adornament personal en l\'Antiguitat

150 peces arqueològiques trobades a la Vila Joiosa componen l'exposició "Esclaus i esclaves de la bellesa. Vestit i adornament personal en l'Antiguitat" que es distribueix en seccions com si fora un centre comercial. Podem viatjar coneixent els processos d'elaboració tèxtil, tintures, cosmètica i perfumeria, pentinat, armes.... Cada dijous i dissabte una amfitriona ibera ens acompanya per la història local més antiga amb visites teatralitzades. 

S'hi pot veure com es teixia la llana amb la millor reproducció e tot l'estat d'un teler vertical iber. O les armes de guerrers que s'han trobat a les tombes. Els soterraven amb aquestes, però primer les trencaven perquè ningú més les poguera utilitzar i moriren amb els seus propietaris. 

També en els rituals funeraris perfumaven els cadàvers i deixaven els contenidors dels perfums amb el difunt. Peces altament exclusives que només les classes més altes es podien permetre. De fet, n'hi ha algunes d'egípcies trobades en tombes fenícies. 

En la secció de "Joies i complements" trobem una de les col·lecions més importants de collars d'Espanya d'origen fenici, iber i romà. Hi ha, per exemple, penjolls on guardaven un pergamí en miniatura amb una frase màgica per a espantar el mal d'ull. 

Una exposició que es pot veure, olorar i tocar. Hi ha mostres dels perfums que més els agradaven i 40 peces tàctils per a invidents. S'han fet rèpliques en 3D amb fècula de dacsa perquè es puguen apreciar els detalls i la importància de les troballes. La mostra estarà al Vilamuseu durant dos anys.

També et pot interessar

stats