Les escenografies que ixen de la mà dels artistes fallers

El festival Zevra de Cullera confia a artistes fallers els dissenys d'escenaris imponents per a aprofitar el talent local

Escenaris i decoracions al Zevra Festival / À Punt NTC

Els tallers fallers no estan només afaenats amb els monuments. Cada vegada més, aquests professionals es converteixen en aliats del món dels grans espectacles. Bona prova d'això són els treballs d'escenografies, cada vegada més habituals.

La indústria dels festivals troba en els tallers fallers mà d'obra especialitzada en escenografies i, per això, sovint els encomanen escenaris i photocalls. De fet, aquesta setmana ho veurem a la primera edició del Zevra Festival, que s'estrena a Cullera, i que espera l'assistència de 100.000 persones en aquesta primera edició.

Aquest estiu no hi ha descans al taller de l'artista Manolo García. Ha dissenyat el gran escenari del festival que s'estrena a Cullera. Una vintena de persones fa dos mesos que estan fent una gran papallona de 60 metres de llarg i 25 d'alt. De fet, en aquest taller, en el 90% de la producció hi ha més escenografies que falles.

Aprofitar el talent artístic de la Comunitat Valenciana

I no només l'escenari, el Zevra Festival vol importar el model dels grans festivals internacionals amb espectaculars decoracions, però aprofitant el talent local. Andreu Piqueras, promotor del festival, afirma que "a la Comunitat Valenciana hi havia una mancança, tot i que som el bressol dels artistes, per això, quan vam decidir fer el festival volíem aprofitar l'art que teníem a casa".

Els artistes fallers Jorge i Noel venen de les falles infantils, però ultimen la plantà d'una estructura gegant basada en la mare natura. Una faena fora de temporada que oxigena l'economia dels tallers fallers.

Referents nacionals i internacionals fan parada a Cullera

En la presentació del Zevra Festival, Andreu Piqueras, codirector d'aquest esdeveniment, ha subratllat la presència de grans artistes de l'escena musical nacional i internacional com són Anuel AA, Rauw Alejandro, Melendi o Eladio Carrión, entre altres. “Zevra Festival és un espai cultural on hi ha molt més que música. Tenim falles, un beach club i una decoració creada per mestres fallers com Manolo García, Jorge Gil, Salvador Bañuls, Néstor Ruiz i Noel Hervás, entre altres sorpreses”, ha puntualitzat Piqueras.

També et pot interessar

stats