Escandall Teatral qüestiona la societat patriarcal amb tres ‘performances’ als carrers de Castelló

La nova companyia impulsada per Xarxa Teatre estrena espectacle a la Mostra d’Arts Escèniques

El muntatge de XX és l’aposta d'Escandall Teatral
El muntatge de XX és l’aposta d'Escandall Teatral

Escandall Teatral, la nova companyia impulsada per Xarxa Teatre, presenta aquest dissabte el seu primer espectacle en la Mostra d’Arts Escèniques de Castelló. El muntatge de XX, que consta de tres accions itinerants, es representa a les 17, 19 i 21 hores entre la plaça Hort de Sogueros i l’avinguda del Rei en Jaume.

XX arriba a Castelló avalat pel seu èxit a la Mostra Internacional MIM de Sueca, una de les cites teatrals més importants de la Comunitat Valenciana, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Escandall és l’aposta de Xarxa Teatre per un teatre de carrer “diferent al que sol copar gran part de les programacions dels principals festivals a Espanya” i “més compromés”, segons han explicat els seus impulsors Leandre Escamilla i Manuel V. Vilanova.

A través del teatre, la dansa, el gest XX qüestiona el paper que la societat patriarcal té reservat a les dones. L’obra consta de tres performances relacionades entre si, però que es representen de forma independent i que estan interpretades per una sola actriu, Paula Escamilla. 

La primera acció, titulada “Florets” parla sobre les floretes; la segona, titulada “Florera”, posa l’èmfasi en el concepte de “dona ‘florero’”; com a colofó de la trilogia, l’acció titulada “Flowerless” aborda la “difícil i desigual” relació entre la moda i la dona.

Per a aquesta aventura, Escandall ha comptat amb alguns dels col·laboradors habituals de Xarxa Teatre, com Joan Ninot, el Xufa –constructor de l’escenografia, o Josep Gil –disseny i imatge–, però també ha estrenat col·laboració amb altres artistes de Castelló, com Loletesdebú, encarregada del disseny del vestuari i de l’escenografia.

També et pot interessar

stats