Enric Banyuls, un artista al marge

La Fundació Chirivella Soriano exhibeix a València 67 obres del cantant, músic i artista plàstic Enric Banyuls, fins al 30 de setembre

EXPOSICIÓ ENRIC BANYULS

Enric Banyuls va ser tenor, guitarrista i sobretot, artista plàstic. El 2018, el component del grup de folk Al Tall va morir al 63 anys. La Fundació Chirivella Soriano li dedica una retrospectiva de la seua obra pictòrica. Una selecció feta pels comissaris de l'exposició, Francesc Vera i Manel Baixauli, però sobretot, gràcies a la seua dona, Rosa Ureña.

Enric Banyuls va desenrotllar un estil al marge del mercat de l'art. Una producció artística que va començar quan va eixir de la Facultat de Belles Arts i que va durar 40 anys. 

L'artista de Corbera va triar sempre processos d'elaboració lents, per tal que amb aquest temps de cocció, l'evolució fora evident. Utilitzava materials pobres com el cartó triturat com a matèria artística i sense ànim de canviar el món a través de la pintura, l'exposició pòstuma de Banyuls és una transició tranquil·la que provoca emocions. 

També et pot interessar

stats