Per què emigren els ballarins valencians?

Els professionals de la dansa no troben a Espanya les mateixes oportunitats que a Alemanya o al Regne Unit, països que destinen més diners a l'art

Adrian i Juan són dos ballarins valencians que han emigrat / À Punt NTC

Els científics i els enginyers emigren a altres països europeus a la recerca de treball, però no són els únics. Els ballarins valencians que volen millorar la seua carrera o simplement trobar oportunitats laborals també ho fan.

Les principals destinacions són Alemanya i el Regne Unit, on el govern protegeix les arts escèniques destinant més recursos i oferint ajudes als professionals. Adrián, un ballarí de Riba-roja, ha viscut a Alemanya durant sis anys per a consolidar la seua carrera. Conta que, en comparació amb Espanya, "hi ha una xarxa estatal i municipal de teatres molt consolidada, i la dansa està molt més reconeguda".

Per a Juan, que es va formar a València i Àustria i ara viu a Londres, "l'art al Regne Unit es pot desenvolupar pels diners que hi inverteix el govern i per la confiança que se'ls dona". Així doncs, reivindica una major inversió cultural a Espanya per a dignificar el treball dels ballarins.

També et pot interessar