Elx s’endinsa en la Festa amb els assajos generals del Misteri

Aquest diumenge té lloc la tercera representació abans dels dies grans, a la qual assisteix el vicepresident i conseller de Cultura, Vicente Barrera

La basílica de Santa Maria d'Elx és l'escenari de les representacions del Misteri

Elx ja fa olor de festa. Falten poc més de 24 hores perquè la basílica de Santa Maria de la capital del Baix Vinalopó vibre amb les representacions del Misteri. Dilluns serà el moment de la Vespra, i dimarts, 15 d'agost, dia de la Mare de Déu de l'Assumpció, de la Festa. Tot està preparat perquè els veïns i visitants puguen reviure en directe l'emoció d'aquesta tradició que el poble il·licità manté viva des de fa més de cinc segles.

Des d'aquest divendres, a més a més, el temple que acull la posada en escena d'aquest drama sacrolíric d'origen medieval, ja s'ha omplit de música, càntics i fervor amb els diferents assajos generals, als quals es pot accedir amb entrada de pagament, a diferència dels dies grans en què l'accés és lliure.

Aquest diumenge, a les 17:30 té lloc la tercera i última d'aquestes proves, al qual està previst que assistisca el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, que prèviament també acudirà a la reunió del Patronat del Misteri. Amb ell, també estarà el president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez.

El programa festiu es completa aquest diumenge amb la disparada de la mascletà extraordinària a càrrec de la pirotècnia Turís, a les 14:00 hores des del passeig de l'Estació.

El plat fort del dia, però, arribarà a partir de les 23:15 hores, amb la Nit de l'Albà, en què des de centenars de terrasses es dispararan 312 palmeres que donaran pas a la guerra de les carretilles a l'Hort del Monjo.

També et pot interessar

stats