Elx prepara al voltant de 300.000 palmes blanques per al Diumenge de Rams

És una palma única, que només es cultiva i s'elabora en aquest municipi i que es transforma en autèntiques obres d'art

Les palmes blanques per al Diumenge de Rams són pura artesania / À Punt NTC

Aquest dimarts de matí, a Elx (Baix Vinalopó) s'han sortejat les 29 parades del Mercat de la Palma Blanca per a la processó de Diumenge de Rams. Una palma única, que només es cultiva i s'elabora en aquest municipi i que en els tallers es transforma en autèntiques obres d'art.

Les mans expertes de les trenadores de palma crearan enguany al voltant de 300.000 palmes blanques. La demanda ha pujat, encara que la majoria es vendran al mercat, però les comandes també arriben de tots els punts de dins i fora del territori espanyol. En alguns d'aquests tallers, enguany han hagut de dir que no a alguns encàrrecs per primera vegada.

El fet és que cada vegada queden menys persones que sàpiguen com fer aquestes palmes. Les més elaborades necessiten molta dedicació i s'han d'encomanar amb antelació. Per això, es fan cursos que expliquen com fer-ho, perquè l'ofici no es perda.

Conchi Rodrigo, una de les mestres, s'assegura que no es perda l'artesania de la palma. "Portem 25 anys i el que fem és que cada Diumenge de Rams hi haja més participació", ha assegurat. Tant ella com Manoli han recuperat aquesta tradició familiar. Ara, la imatge és la de desenes de mans treballant sense descans per a preparar milers d'obres d'art úniques, que lluiran totes juntes el Diumenge de Rams.

També et pot interessar

stats