Elx envia les palmes blanques al papa Francesc, els reis d’Espanya i a Pedro Sánchez

Aquestes peces d’artesania es podran veure a la Processó de la Burreta, que emetrà À Punt diumenge a les 11:00 hores

Les palmes del Diumenge de Rams ixen cap a diferents destinacions / À Punt NTC

Per al papa o per a la casa reial, les palmes blanques per al Diumenge de Rams ixen aquest dimecres des d'Elx cap a diferents destinacions. Són les més treballades de les 300.000 que ixen aquests dies dels tallers il·licitans. 

Embolcallades amb bastidors i amb tota la cura que necessiten aquestes obres d'art tradicionals. Així viatjaran les palmes blanques que l'Ajuntament d'Elx regala per a Diumenge de Rams a diferents personalitats: El papa Francesc, els reis d'Espanya, el president del govern espanyol, el govern valencià, i també els bisbats de la Diòcesi Oriola-Alacant i la de Solsona, que té bisbe il·licità. Palmes que arriben a tres metres d'una artesania única en el món. “És un treball de més d’una setmana entre tres persones. És un treball dur, de moltes hores, perquè és el que té l’artesania”, explica Paqui Serrano, artesana de la palma blanca.

Enguany les comandes s'han multiplicat, però es tracta d'una professió, la de palmerer, en hores baixes per falta de relleu generacional. “Vaig començar als 9 anys, acompanyant al meu pare, que va ser palmerer tota la vida”, assegura Francisco Serrano. 

Les palmes es podran veure a la Processó de la Burreta a Elx, una cita que la televisió d'À Punt, com cada any, els retransmetrà en directe a les 11 del matí de diumenge. 

També et pot interessar

stats