Elx celebra la Nit de l'Albà més segura dels últims anys

38 persones han rebut assistència sanitària, 14 menys que l'any passat.

S'han llançat 64.000 coets i s'han cremat més de 5.000 quilos de pólvora en uns 50 minuts
S'han llançat 64.000 coets i s'han cremat més de 5.000 quilos de pólvora en uns 50 minuts

La Nit de l'Albà ha sigut la més segura dels últims anys, amb 38 persones amb ferides lleus, que han rebut assistència sanitària, però sense que hagen necessitat hospitalització. Les han ateses per haver  manipulat productes pirotècnics, encara que cap d'elles ha patit danys per la caiguda de canyes. Entre les persones ferides, hi ha un menor de huit anys que s'ha cremat amb una bengala.

Prop de 350 persones, entre Policia Local i Nacional, bombers, protecció civil i personal sanitari, van treballar en el dispositiu de seguretat d'aquest any. El regidor de Seguretat i Festes de l'Ajuntament d'Elx, José Pérez, ha assegurat que les mesures de seguretat han funcionat correctament. La humitat de l'ambient ha fet que la coetada de la Hispanitat es disparara més lentament del que estava previst, ha explicat el regidor.

La Nit de l'Albà, festa d'origen medieval, declarada d'Interés turístic de la Comunitat Valenciana, ha conclòs a Elx amb el llançament de la palmera de focs artificials en honor de la Mare de Déu des del campanar de la Basílica de Santa Maria. S'han llançat 64.000 coets i s'han cremat més de 5.000 quilos de pólvora en uns 50 minuts.

Després de la palmera de focs artificials, la nit ha acabat amb la tradicional Carretillada, una celebració en què més de 60 persones llancen traques voladores durant una hora en una zona delimitada.

També et pot interessar

stats